Úvodní článek k blogu

12.07.2022 | Blog

Za posledních zhruba 15 let jsem se dostala k velmi zajímavým informacím ohledně zdraví prospěšného životního stylu, nastavení psychiky, souvislostí mezi duševním rozpoložením a fyzickým zdravím, resp. disharmonií v těle. Spousta věcí mi konečně začala dávat smysl. Proto bych ráda své poznatky šířila dále. Říkám si, že pokud by si více lidí osvojilo alespoň obecné znalosti z tradiční čínské medicíny (dále jen TČM) – popř. ajurvédy, podle toho, co je více osloví – o souvztažnosti orgánů, tkání a nemocí, pokud by lidé více dbali o spokojenost svých těl, ale i duše, mohlo by se více lidí vyhnout obtížím a následně chorobám. Pokud by více lidí vědělo alespoň o některých „záchranných“ bodech na meridiánech, mohli by si včas pomoct rychleji, účinněji a bez vedlejších účinků. Ušetřili by za nákupy v lékárně. Když mluvíme o šetření, záleží, z jakého časového horizontu se na věc díváte. Z krátkodobého horizontu můžete mít dojem, že nejste tak bohatí, abyste vydávali peníze za nákup např. tinktur z bylinek a zdravých čerstvých potravin plných energie, které mimochodem nemusí zatěžovat váš rozpočet o mnoho více než běžný nákup v supermarketech. Když se ale na své zdraví podíváte z dlouhodobého hlediska, spočítejte si, kolik utratíte v lékárně každý rok a odpovězte si: kupujete každý rok prášky na bolest, kapky do nosu atd. na stejné obtíže rok co rok nebo vám už některý přípravek vyřešil zdravotní potíž dlouhodobě a do lékárny již chodit nemusíte? Nebylo by lepší na chvíli se zastavit a popřemýšlet, co vaše tělo trápí a co se vám snaží (možná už roky) sdělit?

Pokud jste rozhodnutí, že „na tohle nemáte čas“ a je pro vás snazší slupnout pár tabletek, protože přeci potřebujete fungovat, dál nečtěte. A možná se tu na stránkách setkáme za pár let, až vás vaše tělo úplně zastaví.

Pokud se chcete dozvědět více, pokračujte prosím ve čtení. Ráda bych vám nabídla přehled vzájemného propojení orgánů a tkání a tělesného a duševního zdraví s praktickým využitím v každodenním životě, praktické rady z fytoterapie – informace o bylinkách, kterými by naše babičky daný neduh léčily – bohužel mi zde legislativa EU nedovoluje explicitně tvrdit cokoli o účinných látkách a léčebném efektu bylinek, které naše babičky a prababičky běžně používaly a na které „babky kořenářky“ i běžné ženy a matky před několika stoletími nedaly dopustit. Dále bych se s vámi ráda podělila o poznatky a zkušenosti z detoxikační a imunoaktivační medicíny. Jedná se o propracovaný systém, který vytvořil během 90. let MUDr. Josef Jonáš a který stále pomáhá nejen v České republice, ale spolupráce se rozšířila také do dalších zemí jako je Polsko nebo Velká Británie. Zejména jde o teorii o toxinech v těle, jak se jich zbavit a tím se zbavit (i dlouhodobých) obtíží, které nám bránily v aktivním a šťastném prožívání našeho života. A kromě toho budu zveřejňovat rady ke stravování, kterým můžete podpořit daný orgán, a také další články, kterými bych chtěla inspirovat ke spokojenějšímu životu.

Adventní kalendář pro vás

Adventní kalendář pro vás

Připravila jsem pro vás netradiční adventní kalendář. Snad vám přinese zábavu i trochu předvánočního zamyšlení, které patří již tradičně k Vánocům a...

číst více