Proč Energo koutek?

12.07.2022 | Energo koutek

Nemám ráda slovo „ezoterika“, protože ho každý chápe po svém a často lidé pod tímto výrazem uvádí nesmyslné techniky pro nachytání co největšího počtu lidí. Dala jsem tedy přednost slovu „energo“ odvozeného od slova „energie“. Pro mě výraz „energie“ obsahuje (kromě fyzické energie při sportu a tepelné či elektrické energie) něco, co očima nevidíme, ale co je a vždy bylo přítomno. Energie tvořená přátelstvím či napětím mezi lidmi, kterou nevidíte, ale rychle vycítíte. Energii ve smyslu čchi podle tradiční čínské nauky. Cokoli, co vyplňuje prostor mezi nejmenšími náboji v atomu: vzpomínám ze školy na protony, neutrony a elektrony, ale kvantová fyzika již poměrně dlouho mluví např. o částicích nazvaných kvarky. Když jsem zmínila kvantovou fyziku, tam je energie nabíledni.

Tento Energo koutek s podtitulem Techniky pro očistu duše jsem zařadila jaksi stranou od svého blogu a to speciálně pro fajnšmekry, kteří „ujíždí“ (stejně jako já ) na věcech mezi nebem a zemí a zajímají se o to, jak to udělat, aby se jejich duše cítila spokojená. Nezapomínejte ale na rovnováhu: péče o tělo i duši by měla být v rovnováze, není dobré dlouhodobě upřednostňovat jedno nebo druhé. A také nezapomínejme mít hlavu v oblacích, ale stát při tom pevně nohama na Matce Zemi.

Příjemné počtení vám přeji. A nezapomeňte teorii, která vás osloví a se kterou souzníte, uvádět do praxe aneb jak se dnes moderně říká: manifestovat ve hmotě.

Pokud se vám články líbí, budu ráda, když o nich řeknete ostatním. Děkuji.

Adventní kalendář pro vás

Adventní kalendář pro vás

Připravila jsem pro vás netradiční adventní kalendář. Snad vám přinese zábavu i trochu předvánočního zamyšlení, které patří již tradičně k Vánocům a...

číst více