Rychlá vánoční dekorace

19.11.2023 | Podpora větší nezávislosti

Mám pro vás tip na vánoční dekoraci, jejíž vytvoření vám nezabere moc času a krásně provoní místnost.

 

Budete potřebovat:

  • Nízkou a širokou skleničku nebo malou zavařovací sklenici bez etikety.
  • Hrubozrnnou sůl.
  • Kvalitní éterický olej (vaše oblíbená vůně, skořice, vánoční směs).
  • Věci na ozdobu (vše z následujících nebo si vyberte): malou šišku, celou skořici, badyán, kousek zelené větvičky, usušený plátek citronu, pomeranče nebo mandarinky, červenou ozdobičku, skořápku vlašského ořechu.

 

 

Do čisté a suché skleničky nasypte trochu hrubé soli (asi do výšky 1 cm, viz obrázek) a nakapejte na sůl váš oblíbený éterický olej (já mám ráda skořici nebo borovici). Pozor: pokud budete vůně kombinovat, nejprve si příjemnost kombinace vyzkoušejte. Pokud se vám to i tak nepovede, sůl prostě ze skleničky vysypte, vymyjte ji a začněte znovu.

Na sůl pak vkládejte vybranou dekoraci. Myslete přitom na to, že olejíček budete muset občas přikapávat – proto si ve skleničce udělejte malý prostor s odhalenou solí, abyste pokaždé dekoraci nemuseli ze skleničky vyndávat. Pokud chcete po týdnu dekoraci pozměnit nebo upravit, vždy je to práce na pár minut.

Éterický olej budete muset zhruba po 2 dnech na sůl dokapávat. Nikdy nepřidávejte několikrát během dne – čich po zhruba 20 minutách částečně otupí a vám se může zdát, že vůně vynanula. Přikapáváním byste zbytečně navýšili její intenzitu a mohla by vás např. rozbolet hlava.

Adventní kalendář pro vás

Adventní kalendář pro vás

Připravila jsem pro vás netradiční adventní kalendář. Snad vám přinese zábavu i trochu předvánočního zamyšlení, které patří již tradičně k Vánocům a...

číst více