Závěsná dekorace

12.04.2023 | Podpora větší nezávislosti

Závěsná dekorace z korálků navlečených na drátku, která se hodí do interiéru i ven. Budete potřebovat: korálky, paměťový drát (drát, který se váhou korálků nenatáhne), štípačky (na přestřihnutí dlouhého drátku), kleštičky (na vytvoření koncového očka). Štípačky bývají povinným vybavením domácností, zbytek se dá koupit v obchodě s korálky.

Začnete tím, že si vezmete drátek, případně si ho štípačkami zkrátíte na požadovanou délku – mně vyhovovalo 5 otoček, pak nebyla dekorace ani příliš dlouhá ani příliš krátká. Navlečete první korálek a kleštičkami ohnete konec drátku a vytvoříte očko, aby korálky nevypadaly. Viz obrázek:

Pak pokračujete v navlékání korálků podle vámi vytvořeného barevného designu. Až budete mít hotovo, opět kleštičkami vytvořte očko na konci drátku a pro jistotu ho ještě omotejte slabším obyčejným drátkem, aby se očko po zavěšení neotevřelo a korálky nevysypaly – viz obrázek dole. A máte hotovo! Teď jen zajištěným očkem provlečte stužku a zavěšte na vámi vybrané místo. Líbí?

 

Adventní kalendář pro vás

Adventní kalendář pro vás

Připravila jsem pro vás netradiční adventní kalendář. Snad vám přinese zábavu i trochu předvánočního zamyšlení, které patří již tradičně k Vánocům a...

číst více