Podzimní dekorace na stůl

5.10.2022 | Podpora větší nezávislosti

Když se listy na podzim začnou hezky zbarvovat, spojte své procházky se sbíráním listů na vaši podzimní dekoraci. Klidně přiberte i pár kaštanů a žaludů a třeba také nějaké ořechy nebo zelené slupky z vlašských ořechů.

Je důležité sbírat listy, když je sucho. Doporučuji také sbírat listy v přírodě, ne v městském parku – tam nebývá moc čisto. Čím barevnější listy seženete, tím pestřejší vaše dekorace bude. Když si barevné listy přinesete domů, je třeba je hned vylisovat: vložte je opatrně do savého papíru (ubrousek nebo papírová utěrka) tak, aby byly celé listy hezky uhlazené a zatěžkejte (nejlpépe knihami). Obden kontrolujte a případně vložte do nového, suchého ubrousku nebo papírové utěrky. Po zhruba 5 – 10  dnech by měly být listy dostatečně vylisované a můžete s nimi vytvořit nápaditou dekoraci třeba na stůl.

Listy naaranžujte na kovový nebo dřevěný tác. Doozdobte žaludy, kaštany, šípky, případně lampionky židovské třešně (physalis). Povedlo se podle vašich představ?

Adventní kalendář pro vás

Adventní kalendář pro vás

Připravila jsem pro vás netradiční adventní kalendář. Snad vám přinese zábavu i trochu předvánočního zamyšlení, které patří již tradičně k Vánocům a...

číst více