Podpora větší nezávislosti aneb zkuste si vyrobit sami

13.07.2022 | Podpora větší nezávislosti

Pokud máte alespoň nějaký čas nazbyt a chuť vidět plody své práce – vlastnoručně vyrobené produkty – pusťte se směle do toho. Důležité je se připravit na to, že vzhled zpočátku nebude odpovídat profesionální výrobě. Ale nebojte, co není nyní, jistě s praxí přijde 🙂 (Toto se netýká bytostí, které na co sáhnou, to má profesionální look. A já jim upřímně a srdečně tuto zručnost závidím 🙂 ).

Vždy se mi líbila představa alespoň částečné nezávislosti, vědomí, že si krémy, masti, mýdlo, čaje, marmelády, svícny apod. mohu vyrobit sama. Bez chemie, pokud je to možné. Odměnou mi byla vždy krásná vůně při výrobě, radost z výsledku nebo ze zdobení (svícnů). A také uvědomění, že „žádný učený z nebe nespadl“, když výsledek hned nebyl podle mého očekávání. Pokud jsem ale snahu nevzdala, dostavil se lepší a lepší výsledek a vzhled. To je pro mě krásná motivace pokračovat.

Pokud tedy chcete, přijměte mé pozvání k tomu, občas si produktivně odpočinout a zkusit si vytvořit něco svého, originálního. Něco, co vám také připomene osoby (přátele nebo členy rodiny), se kterými nebo pro které jste danou věc vyráběli. Pojďte se na chvíli vrátit v čase zpět do dob, kdy jsme měli více času a bavilo nás vyrábět věci jen tak pro radost.

Adventní kalendář pro vás

Adventní kalendář pro vás

Připravila jsem pro vás netradiční adventní kalendář. Snad vám přinese zábavu i trochu předvánočního zamyšlení, které patří již tradičně k Vánocům a...

číst více